Indukciós áramlásmérő, elektromágneses átfolyásmérő - Arad Hungária Kft
2
Yes
None
1
1000000
/termekek/aramlasmerokatfolyasmerok/indukcios-aramlasmero/

Termékek

Thumbnail
Filter
Sort By:

Termékkategóriák

+
+
+
+
+
Áramlásmérők / átfolyásmérők
MUT 2200 EL indukciós áramlásmérő cső

A MUT 2200 EL áramlásmérő cső egyike a legkorszerűbb technikák képviselőjének. Az új generációs mágneses mező területei, és az elektródák jelgenerálásával kialakuló innovatív irányzat a mérőcsövet egy rendkívül széles mérési tartománnyal látja el (kibővített linearitás).

Ez az új áramlásmérő cső sorozat folytatja a MUT 2200 sikeres hagyományát, bemutatva egy több mint 1:1000 mérési tartományt linearizálási szoftver nélkül.

Ez a fajta teljesítmény a rendkívül pontos áramlásmérést egy széles térfogatáram skálán teszi lehetővé, és általa mérhetővé válnak az alacsonyabb intervallumba eső térfogatáram értékeket, melyek a hagyományos átfolyásmérő mérőcsövek esetében, a jelfeldolgozó szétkapcsolása miatt elvesztek volna, és ezáltal új mérésre lett volna szükség.

Hogyan működik az áramlásmérés a MUT2200 El áramlásmérő/átfolyásmérő csővel?

A karimás áramlásmérő cső sorozat működése a Faraday elven alapul, melynél a mágneses mezőt keresztező vezeték olyan feszültséget hoz létre, amely merőlegesen irányul ugyanerre a mágneses mezőre.

Ebben az esetben a szénkarimával vagy rozsdamentes acél karimával felszerelt AISI 304 rozsdamentes acélból készült áramlásmérő cső felső és alsó részére két tekercset szereltek; a tekercseket keresztező elektromos áram által létrehozott mágneses mező eltérést hoz létre az elektródák feszültségében a térfogatárammal arányosan.

Abban az esetben, amikor az ilyen alacsony értékek feszültségének mérése a cél, az áramlásmérő cső belső része le van szigetelve, így a folyamatban részt vevő folyadék többé nem érintkezik közvetlenül sem az áramlásmérő csővel, sem a karima anyagával.

A használt jelfeldolgozó létrehozza az áramot, amely ellátja a tekercseket, felhasználja az elektródák feszültségkülönbségét, feldolgozza a jeleket a térfogatáram kiszámításához, és vezérli a külvilággal fenntartott kommunikációt.

Abban az esetben, ha az átfolyásmérő csövet az elkülönített típusba szerelik be – egy hegesztett lemezszerkezetnek köszönhetően, mely tekercseket és az elektródákat tartalmazza – a teljes áramlás mérő cső IP 68-as védelmi fokozattal rendelkezik, mely védettséget nyújt az állandó 1,5 m mélységbe merítés esetén.

MUT 1222 indukciós áramlásmérő cső

A legújabb MUT1222 „belógatós” indukciós áramlásmérője kompakt méretének köszönhetően olyan kisméretű csövekre is felszerelhető – ezzel lehetővé téve a vízmérést –, amelyeken eddig ez lehetetlennek tűnt. A MUT1222 kimagaslóan pontos, kétirányú mérést biztosít vízellátás és nyersvíz vezetékekhez.

 

MUT1222 indukciós áramlásmérő előnyei:

 

 • A csőben lévő folyadékot egy megfúró bilincs segítségével úgy tudjuk megmérni hogy a csőszakaszt nem kell megbontani
 • Akkumulátoros kivitel
 • Saját memóriával rendelkezik ( 9 Mb)
 • Az adatok Usb-n keresztül könnyen lehívhatóak
 • Bármilyen folyadék mérésére alkalmas melynek vezetőképessége 4 mS

 

Alkalmazható hordozható vagy dedikált / állandó eszközként is. A „Hot tap” telepítési technikának köszönhetően a vízáramot nem kell felszereléskor megszakítani. Az indukciós áramlásmérő egyszerűen programozható billentyűzettel, vagy MC608as szoftverrel RS485/USB csatlakozóval. A MUT1222 áramlásmérő DN40 – DN1000 közötti méretekkel kompatibilis.

 

Főbb tulajdonságok:

 

 • Vízhálózati menedzsment
 • Szivárgásszabályozás
 • Kerületmérés
 • Áramlásmérés
 • Helyszíni áramlásmérők ellenőrzése
 • Adatrögzítés jelentések és elemzések

 Berendezés:

 

 • 1” golyóscsap
 • 22 mm-es fejegység
 • Szelepcsatlakozás (anya-anya)
 • 12 mm-es szonda
 • 20 bar nyomásig
 • Nyomásmérő bemeneti csatlakozás
 • Az áramlási irányok kezelése
 • Sebesség [m/s]

 

MUT 1000 EL indukciós áramlásmérő cső

Ez az új áramlásmérő cső sorozat folytatja a MUT 1000 sikeres hagyományát, bemutatva egy több mint 1:1000 mérési tartományt linearizálási szoftver nélkül. Ez a fajta teljesítmény nagyon pontos mérést tesz lehetővé egy széles térfogatáram skálán, és mérhetővé teszi az alacsonyabb intervallumba eső térfogatáram értékeket, melyek korábban a jelfeldolgozó szétkapcsolása miatt új mérést igényeltek.

Milyen elven működik a MUT 1000 EL áramlásmérő cső?

A karimás áramlásmérő cső sorozat működése a Faraday elven alapul, melynél a mágneses mezőt keresztező vezeték olyan feszültséget hoz létre, amely merőlegesen irányul ugyanerre a mágneses mezőre.

Ez okból az AISI 304 rozsdamentes acélból készült MUT 1000 EL áramlásmérő cső felső és alsó részére két tekercset szereltek; a tekercseket keresztező elektromos áram által létrehozott mágneses mező eltérést hoz létre az elektródákban a térfogatárammal arányosan.

Abban az esetben, amikor az ilyen  alacsony értékek feszültségének mérése a cél, az áramlásmérő cső belső része le van szigetelve, így a folyamatban részt vevő folyadék többé nem érintkezik közvetlenül az áramlásmérő csővel.

A használt jelfeldolgozó létrehozza az áramot, amely ellátja a tekercseket, felhasználja az elektródák feszültség különbségét, feldolgozza a jeleket a térfogatáram kiszámításához, és vezérli a külvilággal fenntartott kommunikációt.

MC608 A/B/R jelfeldolgozó

MC608 A/B/R áramlásmérő, átfolyásmérő jelfeldolgozó tervezésekor fontos szempont volt a modern vízgazdálkodás követelményeihez való illeszkedés. Az átfolyásmérő, áramlásmérő olyan kiterjesztett funkciókat támogat, melyek tökéletesen alkalmassá teszik a fogyasztói, ipari és öntözési alkalmazások mérésére, illetve szennyvízmérőként is kiválóan alkalmazható.

Beépített saját akkumulátora segítségével az MC608 A/B/R áramlásmérő, átfolyásmérő  jelfeldolgozó 6 éves mérési elem- 10 éves élettartamot biztosít. Adattovábbítás soros kommunikációs csatornákon (IrCom, MODBUS RTU RS485-ön keresztül) Vezeték nélküli GSM/GPRS adatkapcsolat, így SCADA kapcsolás közvetlenül lehetséges a DataFlow TX egységen keresztül is lehetséges kommunikáció hozzájárul.

Az indukciós áramlásmérők az alábbi működési feltételek mellett működnek:

 • a mért közeg vezetőképes kell legyem
 • a mérendő csővezeték folyadékkal teljesen telített kell legyen (telt szelvény)
 • az áramlásmérő előtti és utáni szükséges egyenes csőszakaszok hossza meg kell legyen
MC 406 jelfeldolgozó (MID) indukciós áramlásmérőhöz

Az MC 406 indukciós áramlásmérő jelfeldolgozó rendelkezik MID hitelesítéssel, a régebbi típusoknál pontosabb eszköz. Az áramlásmérő jelfeldolgozó műanyagházas kivitelben, akkumulátorral működik.

MC 406 indukciós áramlásmérő jelfeldolgozó előnyei:

 • az MC604 két csatornás IMPULZUS kimenettel rendelkezik
 • az akkuk élettartama alaphelyzetben 6 év, extra akkuval 10 év
 • az indukciós áramlásmérő jelfeldolgozóban van egy 100 000 soros data logger, melynek aktiválása után az infra-porton keresztül kiolvashatók a mérési értékek (pl. az éjszakai minimumok!)
MUT 1100 J indukciós áramlásmérő cső

A MUT 1100 J karimás áramlásmérő csövek lefednek minden átmérőt a DN25 – DN 150 közötti tartományban. Amennyiben a célunk egy kompakt méretű és az alacsony súlyú áramlásmérő cső beépítése, akkor a MUT 1100 J a lehető legjobb választás. Ezek a modellek két karima közé, csapokkal körbevéve vannak telepítve – ezért nevezik őket „ostya szenzornak”.

Milyen anyagból készült a MUT 1100 J karimás áramlásmérő cső?

A szenzorház és karimák szénacéból készülnek. A belső felületet, és a karimákat DN 150 mm átmérőig PTFE (teflon), nagyobb méretekben, vagy élelmiszeripar részére ebonit bevonatta| |átják el. Az elektródok anyaga, melyek a folyadékkal közvetlen érintkezésben vannak AISI 316 szerinti saválló rozsdamentes acél, hastelloy ötvözetek, titán, platina… stb. lehetnek.

A külső felület egy epoxy-primer alapozás után, kétkomponensű epoxy-festésse|van ellátva. Ez a felületképzés kitűnő védelmet nyújt víz ellen a szenzornak, még tartós víz-alámerülés esetén is.

MUT 2400 EL indukciós áramlásmérő cső

A MUT 2400 EL áramlásmérő csövek sorozatát speciálisan az élelmiszeriparban történő használatra tervezték. A speciális áramlásmérő gyártás során felhasznált anyagok megfelelnek a nemzetközi előírásnak, követik az egészségügyi okokból szükséges hőmérsékletet és el vannak látva mindazokkal a tartozékokkal, amelyeket ma az élelmiszeripar területén alkalmaznak.

A MUT 2400 EL áramlásmérő cső alkalmas az elektromos vezetőképességgel rendelkező folyadékok térfogatáramának mérésére több, mint 140°C-os hőmérséklet mellett is.

A MUT 2400 EL áramlásmérő cső modellét a DN25 – DN100 átmérő méretekkel gyártják. IP 68-as védelmi fokozattal rendelkezik, mely védettséget nyújt az állandó 1,5 m mélységbe merítés esetén.

MUT 2500 EL indukciós áramlásmérő cső

A MUT 2500 EL áramlásmérő cső egyike a legkorszerűbb technikák képviselőjének, bátran ki is jelenthetjük, hogy ez az új áramlásmérő cső sorozat folytatja a MUT 2500 sikeres hagyományát, bemutatva egy több mint 1:1000 mérési tartományt linearizálási szoftver nélkül.

Az új generációs mágneses mező területei, és az elektródák jelgenerálásával kialakuló innovatív irányzat az áramlásmérő csövet egy rendkívül széles mérési tartománnyal látja el (kibővített linearitás).

Ez a fajta teljesítmény a rendkívül pontos mérést egy széles térfogatáram skálán teszi lehetővé, és általa mérhetővé válnak az alacsonyabb intervallumba eső térfogatáram értékeket, melyek a hagyományos áramlásmérő csövek esetében, a jelfeldolgozó szétkapcsolása miatt elvesztek volna, és ez által új mérésre lett volna szükség.

A MUT2500 EL áramlásmérő cső működése

A karimás áramlásmérő cső sorozat működése a Faraday elven alapul, melynél a mágneses mezőt keresztező vezeték olyan feszültséget hoz létre, amely merőlegesen irányul ugyanerre a mágneses mezőre.

Ebben az esetben a szénkarimával vagy rozsdamentes acél karimával felszerelt AISI 304 rozsdamentes acélból készült mérőcső felső és alsó részére két tekercset szereltek; a tekercseket keresztező elektromos áram által létrehozott mágneses mező eltérést hoz létre az elektródák feszültségében a térfogatárammal arányosan.

Abban az esetben, amikor az ilyen alacsony értékek feszültségének mérése a cél, az áramlásmérő cső belső része le van szigetelve, így a folyamatban részt vevő folyadék többé nem érintkezik közvetlenül sem az áramlásmérő csővel, sem a karima anyagával.

A használt jelfeldolgozó létrehozza az áramot, amely ellátja a tekercseket, felhasználja az elektródák feszültségkülönbségét, feldolgozza a jeleket a térfogatáram kiszámításához, és vezérli a külvilággal fenntartott kommunikációt.

Abban az esetben, ha az áramlásmérő csövet az elkülönített típusba szerelik be – egy hegesztett lemezszerkezetnek köszönhetően, mely tekercseket és az elektródákat tartalmazza – a teljes mérőcső IP 68-as védelmi fokozattal rendelkezik, mely védettséget nyújt az állandó 1,5 m mélységbe merítés esetén.

MUT 2700 indukciós áramlásmérő cső

A MUT 2700 indukciós áramlásmérő mérőcsöve a legjobb választás lehet, ha alacsony áron keres kiváló minőségű terméket. A MUT2700 áramlásmérő cső alkalmazható széles méretű vízcsöveknél, az áramlás megszakítása nélkül telepíthető.

 A MUT2700 indukciós áramlásmérő szondáját a cső belső átmérőjének 1/8-ánál kell elhelyezni.

A névleges működési nyomás 25 bar.

A gömbcsap csőhöz hegesztése után a szenzor karmantyúval csatlakoztatható.

MUT 500 indukciós áramlásmérő cső

A MUT500 áramlásmérő cső 160°C hőmérsékletig a legalkalmasabb az alacsony térfogatáramú, elektromosságot vezető folyadékok mérésére. A DN 3 – DN 20-ig terjedő intervallumon belül minden átmérőt fedeznek, amint azt az 1. táblázat is mutatja.

A áramlásmérő cső IP 68-as védelmi fokozattal rendelkezik, mely védettséget nyújt az állandó 1,5 m mélységbe merítés esetén.

Az áramlásmérő cső politetrafluoretilénből (PTFE) készült. A mágneses mező áramfejlesztéséért felelős tekercsek a rozsdamentes acélból készült mérőcső testbe vannak zárva, és az áramoltató cső külső oldalára vannak felszerelve. Az áramoltató csőben átlósan egymással szemben két mérő elektróda helyezkedik el.

 

Áramlásmérők / átfolyásmérők
MUT 2200 EL indukciós áramlásmérő cső
A MUT 2200 EL áramlásmérő cső egyike a legkorszerűbb technikák képviselőjének. Az új generációs mágneses mező területei, és az elektródák jelgenerálásával kialakuló innovatív irányzat a mérőcsövet egy rendkívül széles mérési tartománnyal látja el (kibővített linearitás). Ez az új áramlásmérő cső sorozat folytatja a MUT 2200 sikeres hagyományát, bemutatva egy több mint 1:1000 mérési tartományt linearizálási szoftver nélkül. Ez a fajta teljesítmény a rendkívül pontos áramlásmérést egy széles térfogatáram skálán teszi lehetővé, és általa mérhetővé válnak az alacsonyabb intervallumba eső térfogatáram értékeket, melyek a hagyományos átfolyásmérő mérőcsövek esetében, a jelfeldolgozó szétkapcsolása miatt elvesztek volna, és ezáltal új mérésre lett volna szükség. Hogyan működik az áramlásmérés a MUT2200 El áramlásmérő/átfolyásmérő csővel? A karimás áramlásmérő cső sorozat működése a Faraday elven alapul, melynél a mágneses mezőt keresztező vezeték olyan feszültséget hoz létre, amely merőlegesen irányul ugyanerre a mágneses mezőre. Ebben az esetben a szénkarimával vagy rozsdamentes acél karimával felszerelt AISI 304 rozsdamentes acélból készült áramlásmérő cső felső és alsó részére két tekercset szereltek; a tekercseket keresztező elektromos áram által létrehozott mágneses mező eltérést hoz létre az elektródák feszültségében a térfogatárammal arányosan. Abban az esetben, amikor az ilyen alacsony értékek feszültségének mérése a cél, az áramlásmérő cső belső része le van szigetelve, így a folyamatban részt vevő folyadék többé nem érintkezik közvetlenül sem az áramlásmérő csővel, sem a karima anyagával. A használt jelfeldolgozó létrehozza az áramot, amely ellátja a tekercseket, felhasználja az elektródák feszültségkülönbségét, feldolgozza a jeleket a térfogatáram kiszámításához, és vezérli a külvilággal fenntartott kommunikációt. Abban az esetben, ha az átfolyásmérő csövet az elkülönített típusba szerelik be – egy hegesztett lemezszerkezetnek köszönhetően, mely tekercseket és az elektródákat tartalmazza – a teljes áramlás mérő cső IP 68-as védelmi fokozattal rendelkezik, mely védettséget nyújt az állandó 1,5 m mélységbe merítés esetén.
MUT 1222 indukciós áramlásmérő cső
A legújabb MUT1222 „belógatós” indukciós áramlásmérője kompakt méretének köszönhetően olyan kisméretű csövekre is felszerelhető – ezzel lehetővé téve a vízmérést –, amelyeken eddig ez lehetetlennek tűnt. A MUT1222 kimagaslóan pontos, kétirányú mérést biztosít vízellátás és nyersvíz vezetékekhez.   MUT1222 indukciós áramlásmérő előnyei:   A csőben lévő folyadékot egy megfúró bilincs segítségével úgy tudjuk megmérni hogy a csőszakaszt nem kell megbontani Akkumulátoros kivitel Saját memóriával rendelkezik ( 9 Mb) Az adatok Usb-n keresztül könnyen lehívhatóak Bármilyen folyadék mérésére alkalmas melynek vezetőképessége 4 mS   Alkalmazható hordozható vagy dedikált / állandó eszközként is. A „Hot tap” telepítési technikának köszönhetően a vízáramot nem kell felszereléskor megszakítani. Az indukciós áramlásmérő egyszerűen programozható billentyűzettel, vagy MC608as szoftverrel RS485/USB csatlakozóval. A MUT1222 áramlásmérő DN40 – DN1000 közötti méretekkel kompatibilis.   Főbb tulajdonságok:   Vízhálózati menedzsment Szivárgásszabályozás Kerületmérés Áramlásmérés Helyszíni áramlásmérők ellenőrzése Adatrögzítés jelentések és elemzések  Berendezés:   1” golyóscsap 22 mm-es fejegység Szelepcsatlakozás (anya-anya) 12 mm-es szonda 20 bar nyomásig Nyomásmérő bemeneti csatlakozás Az áramlási irányok kezelése Sebesség [m/s]  
MUT 1000 EL indukciós áramlásmérő cső
Ez az új áramlásmérő cső sorozat folytatja a MUT 1000 sikeres hagyományát, bemutatva egy több mint 1:1000 mérési tartományt linearizálási szoftver nélkül. Ez a fajta teljesítmény nagyon pontos mérést tesz lehetővé egy széles térfogatáram skálán, és mérhetővé teszi az alacsonyabb intervallumba eső térfogatáram értékeket, melyek korábban a jelfeldolgozó szétkapcsolása miatt új mérést igényeltek. Milyen elven működik a MUT 1000 EL áramlásmérő cső? A karimás áramlásmérő cső sorozat működése a Faraday elven alapul, melynél a mágneses mezőt keresztező vezeték olyan feszültséget hoz létre, amely merőlegesen irányul ugyanerre a mágneses mezőre. Ez okból az AISI 304 rozsdamentes acélból készült MUT 1000 EL áramlásmérő cső felső és alsó részére két tekercset szereltek; a tekercseket keresztező elektromos áram által létrehozott mágneses mező eltérést hoz létre az elektródákban a térfogatárammal arányosan. Abban az esetben, amikor az ilyen  alacsony értékek feszültségének mérése a cél, az áramlásmérő cső belső része le van szigetelve, így a folyamatban részt vevő folyadék többé nem érintkezik közvetlenül az áramlásmérő csővel. A használt jelfeldolgozó létrehozza az áramot, amely ellátja a tekercseket, felhasználja az elektródák feszültség különbségét, feldolgozza a jeleket a térfogatáram kiszámításához, és vezérli a külvilággal fenntartott kommunikációt.
MC608 A/B/R jelfeldolgozó
MC608 A/B/R áramlásmérő, átfolyásmérő jelfeldolgozó tervezésekor fontos szempont volt a modern vízgazdálkodás követelményeihez való illeszkedés. Az átfolyásmérő, áramlásmérő olyan kiterjesztett funkciókat támogat, melyek tökéletesen alkalmassá teszik a fogyasztói, ipari és öntözési alkalmazások mérésére, illetve szennyvízmérőként is kiválóan alkalmazható. Beépített saját akkumulátora segítségével az MC608 A/B/R áramlásmérő, átfolyásmérő  jelfeldolgozó 6 éves mérési elem- 10 éves élettartamot biztosít. Adattovábbítás soros kommunikációs csatornákon (IrCom, MODBUS RTU RS485-ön keresztül) Vezeték nélküli GSM/GPRS adatkapcsolat, így SCADA kapcsolás közvetlenül lehetséges a DataFlow TX egységen keresztül is lehetséges kommunikáció hozzájárul. Az indukciós áramlásmérők az alábbi működési feltételek mellett működnek: a mért közeg vezetőképes kell legyem a mérendő csővezeték folyadékkal teljesen telített kell legyen (telt szelvény) az áramlásmérő előtti és utáni szükséges egyenes csőszakaszok hossza meg kell legyen
MC 406 jelfeldolgozó (MID) indukciós áramlásmérőhöz
Az MC 406 indukciós áramlásmérő jelfeldolgozó rendelkezik MID hitelesítéssel, a régebbi típusoknál pontosabb eszköz. Az áramlásmérő jelfeldolgozó műanyagházas kivitelben, akkumulátorral működik. MC 406 indukciós áramlásmérő jelfeldolgozó előnyei: az MC604 két csatornás IMPULZUS kimenettel rendelkezik az akkuk élettartama alaphelyzetben 6 év, extra akkuval 10 év az indukciós áramlásmérő jelfeldolgozóban van egy 100 000 soros data logger, melynek aktiválása után az infra-porton keresztül kiolvashatók a mérési értékek (pl. az éjszakai minimumok!)
MUT 1100 J indukciós áramlásmérő cső
A MUT 1100 J karimás áramlásmérő csövek lefednek minden átmérőt a DN25 – DN 150 közötti tartományban. Amennyiben a célunk egy kompakt méretű és az alacsony súlyú áramlásmérő cső beépítése, akkor a MUT 1100 J a lehető legjobb választás. Ezek a modellek két karima közé, csapokkal körbevéve vannak telepítve – ezért nevezik őket „ostya szenzornak”. Milyen anyagból készült a MUT 1100 J karimás áramlásmérő cső? A szenzorház és karimák szénacéból készülnek. A belső felületet, és a karimákat DN 150 mm átmérőig PTFE (teflon), nagyobb méretekben, vagy élelmiszeripar részére ebonit bevonatta| |átják el. Az elektródok anyaga, melyek a folyadékkal közvetlen érintkezésben vannak AISI 316 szerinti saválló rozsdamentes acél, hastelloy ötvözetek, titán, platina… stb. lehetnek. A külső felület egy epoxy-primer alapozás után, kétkomponensű epoxy-festésse|van ellátva. Ez a felületképzés kitűnő védelmet nyújt víz ellen a szenzornak, még tartós víz-alámerülés esetén is.
MUT 2400 EL indukciós áramlásmérő cső
A MUT 2400 EL áramlásmérő csövek sorozatát speciálisan az élelmiszeriparban történő használatra tervezték. A speciális áramlásmérő gyártás során felhasznált anyagok megfelelnek a nemzetközi előírásnak, követik az egészségügyi okokból szükséges hőmérsékletet és el vannak látva mindazokkal a tartozékokkal, amelyeket ma az élelmiszeripar területén alkalmaznak. A MUT 2400 EL áramlásmérő cső alkalmas az elektromos vezetőképességgel rendelkező folyadékok térfogatáramának mérésére több, mint 140°C-os hőmérséklet mellett is. A MUT 2400 EL áramlásmérő cső modellét a DN25 – DN100 átmérő méretekkel gyártják. IP 68-as védelmi fokozattal rendelkezik, mely védettséget nyújt az állandó 1,5 m mélységbe merítés esetén.
MUT 2500 EL indukciós áramlásmérő cső
A MUT 2500 EL áramlásmérő cső egyike a legkorszerűbb technikák képviselőjének, bátran ki is jelenthetjük, hogy ez az új áramlásmérő cső sorozat folytatja a MUT 2500 sikeres hagyományát, bemutatva egy több mint 1:1000 mérési tartományt linearizálási szoftver nélkül. Az új generációs mágneses mező területei, és az elektródák jelgenerálásával kialakuló innovatív irányzat az áramlásmérő csövet egy rendkívül széles mérési tartománnyal látja el (kibővített linearitás). Ez a fajta teljesítmény a rendkívül pontos mérést egy széles térfogatáram skálán teszi lehetővé, és általa mérhetővé válnak az alacsonyabb intervallumba eső térfogatáram értékeket, melyek a hagyományos áramlásmérő csövek esetében, a jelfeldolgozó szétkapcsolása miatt elvesztek volna, és ez által új mérésre lett volna szükség. A MUT2500 EL áramlásmérő cső működése A karimás áramlásmérő cső sorozat működése a Faraday elven alapul, melynél a mágneses mezőt keresztező vezeték olyan feszültséget hoz létre, amely merőlegesen irányul ugyanerre a mágneses mezőre. Ebben az esetben a szénkarimával vagy rozsdamentes acél karimával felszerelt AISI 304 rozsdamentes acélból készült mérőcső felső és alsó részére két tekercset szereltek; a tekercseket keresztező elektromos áram által létrehozott mágneses mező eltérést hoz létre az elektródák feszültségében a térfogatárammal arányosan. Abban az esetben, amikor az ilyen alacsony értékek feszültségének mérése a cél, az áramlásmérő cső belső része le van szigetelve, így a folyamatban részt vevő folyadék többé nem érintkezik közvetlenül sem az áramlásmérő csővel, sem a karima anyagával. A használt jelfeldolgozó létrehozza az áramot, amely ellátja a tekercseket, felhasználja az elektródák feszültségkülönbségét, feldolgozza a jeleket a térfogatáram kiszámításához, és vezérli a külvilággal fenntartott kommunikációt. Abban az esetben, ha az áramlásmérő csövet az elkülönített típusba szerelik be – egy hegesztett lemezszerkezetnek köszönhetően, mely tekercseket és az elektródákat tartalmazza – a teljes mérőcső IP 68-as védelmi fokozattal rendelkezik, mely védettséget nyújt az állandó 1,5 m mélységbe merítés esetén.
MUT 2700 indukciós áramlásmérő cső
A MUT 2700 indukciós áramlásmérő mérőcsöve a legjobb választás lehet, ha alacsony áron keres kiváló minőségű terméket. A MUT2700 áramlásmérő cső alkalmazható széles méretű vízcsöveknél, az áramlás megszakítása nélkül telepíthető.  A MUT2700 indukciós áramlásmérő szondáját a cső belső átmérőjének 1/8-ánál kell elhelyezni. A névleges működési nyomás 25 bar. A gömbcsap csőhöz hegesztése után a szenzor karmantyúval csatlakoztatható.
MUT 500 indukciós áramlásmérő cső
A MUT500 áramlásmérő cső 160°C hőmérsékletig a legalkalmasabb az alacsony térfogatáramú, elektromosságot vezető folyadékok mérésére. A DN 3 – DN 20-ig terjedő intervallumon belül minden átmérőt fedeznek, amint azt az 1. táblázat is mutatja. A áramlásmérő cső IP 68-as védelmi fokozattal rendelkezik, mely védettséget nyújt az állandó 1,5 m mélységbe merítés esetén. Az áramlásmérő cső politetrafluoretilénből (PTFE) készült. A mágneses mező áramfejlesztéséért felelős tekercsek a rozsdamentes acélból készült mérőcső testbe vannak zárva, és az áramoltató cső külső oldalára vannak felszerelve. Az áramoltató csőben átlósan egymással szemben két mérő elektróda helyezkedik el.